Skip to content Skip to footer

Τι προτιμάς; Beach Body ή My body;

Μόλις αρχίσουν οι πρώτες ζέστες ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που θα σου έρθουν; Θα απαντήσω εγώ για σένα

Θεέ μου πώς θα προλάβω να ‘σουλουπωθώ’ μέχρι να βγω στην παραλία;

Και ξαφνικά όλη η πειθαρχεία και η αποφασιστικότητα που έψαχνες όλο τον χρόνο έχουν εμφανιστεί πιο δυνατές από ποτέ καθοδηγώντας όλες σου τις κινήσεις:

  • Πηγαίνεις κάθε μέρα γυμναστήριο. Σε περίπτωση που έχεις ελεύθερη ώρα, συμπληρώνεις στην άσκηση σου και extra περπάτημα ή τρέξιμο (για να κάψεις κι’ άλλο)
  • Το καλάθι του σούπερ μάρκετ αποτελείται μόνο από φρούτα, λαχανικά, και προϊόντα 0%.
  • Είσαι ικανή να τσακωθείς με τις φίλες σου που τόλμησαν να σου προτείνουν να βγείτε για ένα πότο
  • Το ψωμί, το παγωτό, τα μακαρόνια γίνονται ξαφνικά οι μεγαλύτεροι σου εχθροί

Και ας πούμε ότι το καταφέρνεις γιατί γυναίκα είσαι και αν βάλεις κάτι στο μυαλό σου θα το πετύχεις. Τι θα συμβεί;

Θα βάλεις το μαγιό σου, θα πας στην παραλία και..
θα είσαι πιο χαρούμενη; Πιο υγιής; Πιο ξεκούραστη; Θα έχεις παραπάνω αυτοπεποίθηση; Θα σε αγαπάς περισσότερο;

Ή θα καταφέρεις να μην σε σχολιάσει κανείς; Να μην δει τα παχάκια και την κυτταρίτιδα που δεν έχεις; Να φορέσεις τα ρούχα που θες χωρίς να νιώθεις άβολα;

Θέλεις να σου πω κάτι; Δεν γυρίζει ο κόσμος γύρω από εσένα! Μόνο εσύ παρατηρείς αυτές τις, όπως πιστεύεις, ατέλειες. Μόνο εσύ θα καθορίσεις αν θα νιώσεις άβολα ανάλογα με τα ρούχα που θα βάλεις. Μόνο εσύ είσαι υπεύθυνη για την αξία που θα δόσεις στο σώμα σου. Και μόνο εσύ είσαι αυτή που μπορεί να κάνει το σώμα σου να νιώθει καλά ή όχι.

Γιατί το σώμα δεν ξέρει από κοινωνικά πρέπει, από φωτογραφίες στο ίνσταγκραμ ή κουτσομπολιά. Το μόνο που ξέρει αυτό το πανέξυπνο μηχάνημα που έχεις είναι να σε κρατάει υγιή σε όλα τα επίπεδα. Το ιδανικό βάρος του σώματος είναι αυτό που έχει όταν είναι υγιές, όταν νιώθει στα καλύτερα του. Είναι το βάρος που το σώμα σου μπορεί να διατηρήσει αβίαστα.

Έχεις σκεφτεί ότι η περίοδος ‘στρατιωτάκι’ που διανύεις κάθε χρόνο δεν είναι τίποτα παρά μόνο ένα σοκ για το σώμα και την ψυχή σου; Είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορείς να εφαρμόσεις για να μειώσεις την αυτοπεποίθηση σου, την αξία σου και την αγάπη που έχεις για τον εαυτό σου.

Φίλη μου, αν δεν σε αποδεχτείς εσύ όπως είσαι τότε πως περιμένεις να αποδεχτούν οι άλλοι έναν πλασματικό και παροδικό ρόλο που σου έχεις δώσει;

Τώρα είναι η ώρα να αλλάξεις αυτό το ετήσιο beach body μοτίβο σε my body. Να σε αγαπήσεις όπως είσαι. Με τα παχάκια σου, και την κυτταρίτιδα σου και τις ρυτίδες σου. Μόνο εσύ ξέρεις τι έχεις τραβήξει για να τα αποκτήσεις όλα αυτά.
Είσαι μοναδική, το DNA σου είναι 1 στα 8 δισεκατομμύρια. Κανείς δεν έχει τις ίδιες εμπειρίες, τις ίδιες σκέψεις, τα ίδια όνειρα με εσένα. Αυτή η μοναδικότητα σου αποτυπώνεται και στο σώμα σου. Αντί λοιπόν να ενεργείς με σκοπό να γίνεις σαν όλους τους άλλους, βάλλε στόχο να ζεις με επιλογές που σε γεμίζουν και σε εξελίσσουν καθημερινά. Αν αυτό περιλαμβάνει να χάσεις και μερικά κιλά τότε ναι! Να το κάνεις! Χωρίς βια, χωρίς θυμό, χωρίς εξάντληση. Μόνο με την αγάπη και τον σεβασμό που αξίζεις. Και αυτό, μόνο εσύ το γνωρίζεις.

Η πίεση για τέλεια εμφάνιση εντείνεται αυτήν την περίοδο του χρόνου και οι διαφημίσεις που «ντροπιάζουν το λίπος» είναι ήδη σε πλήρη ροή. Το να πάμε στην παραλία είναι να διασκεδάσουμε, αλλά φαίνεται ότι αντ ‘αυτού μας έχουν πιέσει να ανησυχούμε συνεχώς για το πώς δείχνουμε και να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους.

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι το να είσαι υγιής δεν σημαίνει να έχεις ένα εντυπωσιακό μπικίνι. Εάν είστε χαρούμενοι, χαλαροί, γεμάτοι ενέργεια, έχετε καλή πέψη, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και λαμπερό δέρμα, πόσο σημαντικό είναι ένα στομάχι τόσο επίπεδο όσο μια τηγανίτα;

Η στροφή της εστίασής σας στα οφέλη για την υγεία από το να βρίσκεστε στην παραλία θα μειώσει το άγχος του σώματος στην παραλία. Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν οφέλη στην επίδειξη του σώματός σας, μόνο στο να είστε πραγματικά υγιείς!